maandag 24 januari 2011

Het is allemaal PET

Wat moesten we vroeg ons bed uit om op tijd in het AMC te kunnen zijn. We hebben de files getrotseerd, de wekker gehoord en waren keurig op tijd op de juiste afdeling. Daar wachtte het personeel van het VU al op ons. Hun PET/CT scanner was deze week in onderhoud, dus het VU had de apparatuur in het AMC gehuurd. We moesten lang wachten, de scanner moest een aantal keren gereset en opnieuw opgestart worden en na twee uurtjes wachten kwam de mededeling:"Ook deze PET/CT scanner laat het afweten." Blijkbaar hapert er wel vaker iets aan de PET/CT scanners van Philips, want de verpleegkundige wist te vertellen dat men wel vaker problemen heeft omdat het apparaat nogal gevoelig is.

Inmiddels weten we beter. We zijn alle keren dat er een PET/CT scan gemaakt moest worden van de domme gehouden. Rotterdam Erasmus MC stuurt patienten standaard voor dit soort scans door naar Amsterdam of Antwerpen. Wij waren altijd in de veronderstelling dat de PET/CT een zeer zeldzaam verschijnsel is en dat dat de reden was dat we zo ver weg werden gezonden. Nu blijkt dat deze apparaten ook om de hoek staan. In Delft, Den Haag, Gouda, Leidschendam, en denk maar niet dat er sprake is van overcapaciteit van patienten. Welnee, er is eerder sprake van het omgekeerde, een overcapaciteit aan scanners dus. We voelen ons vandaag een speelbal van de artsen en het gezondheidszorgsysteem in Nederland. Het zou mij niets verbazen wanneer artsen een bedrag voor iedere doorverwijzing ontvangen. Helaas zien we als patienten nooit de facturen van onze eigen behandelingen terug en dat is eigenlijk best kwalijk. Als patient weet je niet wat er aan je verzekeraar gedeclareerd wordt. Stupide en misschien zelfs fraudegevoelig. Ik pleit voor controle door de verzekerde. Alleen op deze manier voorkomen we een premiestijging door declaratie van onzinnige bijprodukten of fraude.

Morgen om 14.00 uur kunnen we terecht voor een PET/CT scan om de "hoek" in Delft. Het zal mij benieuwen of het deze keer wel lukt. Men wist ons al mee te delen dat ook in Delft het Philips apparaat vaak hapert. Deze mededeling kwam van een medewerker van het Haga Ziekenhuis in Den Haag, zij werken met een apparaat van de concurrent, namelijk Siemens. Het zou fijn zijn als morgen het Philips apparaat WEL werkt, want dan is het niet PET en alleen dan in het goed!

Het spijt me, je moest voor niets nuchter blijven deze morgen...
Mama

6 opmerkingen:

  1. Dat is echt balen!!!!. Hopenlijk gaat het dinsdag voor de wind!!!!

    Vandaag dus PET!!!

    Liefs Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Potdikkie toch, 'balen' is nog zachtjes uitgedrukt. Naar dit soort momenten leef je dagen/weken naartoe en dan is t zover en dan gaat t niet door..... Soms beseffen zorgverleners niet wat ze je aandoen...
    Succes en sterkte maar weer voor morgen.

    Wat de decl. betreft van zorgverleners. Als je het niet vertrouwd, kun je ten alle tijden de rekeningen opvragen bij de zorgverleners, dus niet bij je zorgverzekeraar.
    Zeker bij ziekenhuizen gaat dat erg makkelijk. 1 Belletje naar de financiële adm., patiëntnr. bij de hand en je weet exact wat er gedeclareerd is bij je zorgverz......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jeetje zeg, wat verschrikkelijk...Ik schrok van de titel van het blog...ik denk t zal toch niet dat ze al een uitslag hebben en dat deze pet is..
    gelukkig blijkt dat niet zo te zijn al is wat jullie meemaakten natuurlijk ook niet mis... Een van ons heeft eens net over de grens in België in het ziekenhuis en daar van kreeg je alle rekeningen eerst zelf en kon je ze controleren, veel bleek er niet te kloppen...maar ook hier in nederland kun je de rekeningen opvragen. Sterkte morgen en hopelijk doet deze pet het dan goed. Groeten vanessa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. echt zo waardeloos!


    ook morgen zijn jullie natuurlijk weer in mijn gedachten.

    veel liefs,Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is echt balen zeg....ben je inderdaad helemaal gefocused op de scan en dan gaat het niet door.....
    Ik hoop zo voor jullie op een goeie uitslag.
    En z`n haar????Bij Simon duurde het vrij lang, zeker 8 tot 10 weken....maar nu heeft hij weer een hele bos....maar wel heel anders ipv stijl, blond haar heeft hij nu bruin krulled haar.
    Hij is blij dat hij weer haar heeft, maar hij wilde ook liever weer op zichzelf lijken
    Lieve groeten
    Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hopelijk heeft de PET-scan in Delft WEL zijn werk gedaan en is het even afwachten op de uitslag ervan. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen