maandag 10 januari 2011

Eén hele grote stap...

We waren al vroeg onderweg naar het ziekenhuis. Om 8.15 uur stond het bloedprikken op de agenda en een uur later werden we verwacht bij je hematoloog.
Het bloedprikken is bij jou geen makkelijk karweitje voor de prikkers. De prikkamer stuurde je al snel door naar de dagbehandeling. Op de dagbehandeling werken verpleegkundigen en die prikken blijkbaar vaker of beter. Je had geluk, de verpleegkundige die je prikte vond snel een geschikt vat en dat vat werkte zelfs mee tot dat de drie buisjes bloed waren afgenomen. Het is lang geleden dat het bloedprikken zo voortvarend ging, en dat hadden we niet verwacht nu een hickmann geen verlossing op prikgebied kon brengen.
Het was erg druk in de wachtkamer en op die momenten krijg je het gevoel dat heel Nederland bij een hematoloog loopt. We waren iets later aan de beurt. Eerst volgden de gebruikelijke vragen zoals, hoe gaat het? en hoe voel je je? Daarop volgend vroeg je hematoloog of je alweer naar school ging. Je keek hem verbaasd aan en zei hem dat je eigenlijk wachtte totdat hij zou zeggen dat je naar school mocht. De hematoloog glimlachtte en zei:"Het mag van mij!" Je bloedwaarden zijn goed aan het stijgen en ook al zijn de waarden nog wat povertjes, de verwachting is dat de stijgende trend verder voortzet. HB: 7,5; bloedplaatjes 197; Leukocyten 5.70; Neutrofielen: 3.40...

Voor jou brak de zon vandaag weer door. Je mag naar school en je bent er blij en dankbaar om. Morgen zal je naar school gaan en je hebt er geweldig veel zin in. Volgende week maandag zullen we de uitslag van de scan weten en er zal volgende week ook een PET scan worden ingepland. De volgende controle is de 24 ste.
Het is ongelooflijk dat je alweer naar school mag, want ik dacht dat dat veel en veel langer zou duren, maar blijkbaar herstellen je bloedwaarden zich zo goed dat het gewoon wel mag.

Soms maak je op een dag een zevenmijlstap en vandaag was zo'n dag. De zon brak door en we hebben een heerlijke dag gehad met het mooie vooruitzicht dat jij weer gewoon naar school kunt gaan. Wat een zegen is dat. 
Ik zie het als een glimlach van God na een vermoeiende maand.

Ben zo blij voor je!
Mama

3 opmerkingen:

  1. Het is goed om te zien dat er lichtpuntjes zijn. God geeft hoop. Ik bid voor jullie!

    Shine your light Jesus
    Ik bid dat Jezus een licht in jullie kan zijn tot eer van Hem. Laat de zon maar schijnen!

    http://www.youtube.com/watch?v=Ek9dt_z7ZdY

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldig nieuws!!!!!!Ik doe gelijk een dankgebed!.

    Rietje

    BeantwoordenVerwijderen